Chudnutie - praktické tipy a rady

Vypočítajte si svoje BMI a koľko máte jesť

Energetické tabuľky - rýchle a prehľadné

Kurz chudnutia e-mailom

Otestujte si, čo viete o chudnutí

Pridajte sa do fóra o chudnutí

Domaca Pekarnicka

tini michallaj, ja to viem preto, lebo som zhanala mame odstavovac moulinex, samozrejme, nikde nic, tak mi to v jednom alebo 2 obchodoch takto povedali. Tak som potom zohnala cez internet, nejake starsie zasoby.

tini michallaj, ako druhy mozes vyskusat daky z temy o chlebikoch.. ma tam aj ivazka, aj wawa dake, aj ja, vyskusane a chutne..

ivaza michalka: prvý urob podľa návodu v pekárničke.

michallaj Tini ty snad vies citat aj medzi riadkami =o) ako si vedela ze chcem Moulinexku =o)
To co si o firme hovorila som nevedela – no zdala sa mi asi najvhodnejsia koli tym dvom miesacom a takisto ta novinka na bagetky sa mi veeeeelmi pozdavala, nuz co, vybrala som taku nijaku =o) neznackovu = uvidime co to zrobi ak nebudem spokojna tak zmenim a je to, chvalabohu ze uz sa na tom realne pracuje a mozno dnes alebo zajtra sa ide na prvy chlebik.

Lidicky = ktori by ste mi odporucali ako prvy aby som nebola sklamana z neuspechu ??
(samozrejme viem ze celozrnny – ale mate nejaky konkretny JEDNODUCHY recept ??)
Dakujem

tini michallaj, nemusi byt. Ja mam lacnu pekarnicku este z nemeccka, vysla ma na slovenske asi 1000SK, a pecie super, bola obycajna zo supermarketu.. Moulinex sa neda ani v nemecku zohnat, je to vypredajova znacka (sak preto sa tak vo velkom u nas predava:)))), ta firma uz skrachovala a je teraz spolu pod dakou inou. Takze podla mna ak aj kupis daku lacnu, mozes mat stastie, a bude dobra. Viem, ze daktori maju aj z lidla a su spokojni..

majuska Miska, Och taka som sklamana, som si vybrala pekarnicku no v Anglicku sa taka neda kupit
som pisala vyrobcovi ze preco ked aj tu maju zastupenie, no… cakam na odpoved

Myslite si ze cena je odrazom kvality ??

Miska, asi ako kedy, niekedy su aj lacnejsie veci dobrej kvality.

michallaj Och taka som sklamana, som si vybrala pekarnicku no v Anglicku sa taka neda kupit
som pisala vyrobcovi ze preco ked aj tu maju zastupenie, no… cakam na odpoved

Myslite si ze cena je odrazom kvality ??

lubicka Kočky: ja hák nevyberám, ale diera nie je nejaká dramatická, ja ju pred naliatím a nasypaním trocha potriem olejom, najlepšie olivovým, potom sa hák ľahko vytiahne.

ivaza michalka: zvoľ si veľkosť akú potrebuješ, a dobrý je zvukový signál na pridanie semienok. Niektoré majú aj zvláštnu nádobku, kde môžeš dať semienka a pekáreň si to vysype sama. Sú pekárne, kde je možnosť dať jednu veľkú nádobu alebo dve menšie (výhoda, keď nejaký člen rodiny odmieta (alebo nemôže) jesť celozrnný chlieb, môžeš piecť naraz dva rôzne. Základné funkcie poskytujú všetky pekárne. Aj s jedným hákom pekáreň vymieša chlieb dobre. Prajem dobrý výber.

majuska Miska, prajem dobry vyber pekarnicky, ja Ti velmi neporadim, nevyznam sa v tom, ani nemam pekarnicku. Neviem kedy pridem do takej fazy, ze ju budem chciet. Ale je to aasi dobra vec.

michallaj Pocujte baby
pomozte mi vybrat, ja sa neviem rozhodnut uz druhy den sa snazim nasavat informacie o tych pekarnach a som asi viac zmagorena jak na zaciatku neivem si fakt vybrat. =o( som asi veeeelmi nerozhodna
Myslite si ze je na trhu nejaka o ktorej by ste mi vedeli poveat hej – tato !!

Skoda ze nemam dostupnost vsetkych tych co mate vy – tu sa mi zda ten vyber trocha zuzeny, chcela som moulinex ale tu sa samozrejme neda kupit =o((
takze skusam hladat nieco ine…. este je tu firma morphy richards no ako vravim som z toho magor uz pomaly

Nepotrebujem mnoho druhov len nech to vie upiect celozrnny chleba, nech sa da vykysnut cesto, nech je moznost pridat dajake ine ingrediencie do chleba, mozno nech sa da urobit daco specialne (bud dzem alebo dajaky kolac)
Nepotrebujem francuzke chleby atd…. ked vsetky sa mi zdaju priliz komplikovane alebo prilis jednoduche, niektore sa mi zdaju prilis velke niektore prilis jednoduche no proste sa neviem rozhodnut a potrebujem hlepnut

dik baby – otravujem vas – ja viem = sorry

tini michallaj, ja velmi doporucujem pekarnicku, to fakt neviem, kde beries tych ludi, co sa im zle pecu chlebiky;)))) Mne sa sice tiez stalo asi raz, 2x, ze bol chlebik nedopeceny, ale to kvoli zlemu receptu, moc som experimentovala. Aj tu na fore najdes odskusane recepty. Podla mna je lepsia ta velka, chlebik sa pecie 4 hodiny skoro, a zda sa mi dost neekonomicke upiect iba mrnavy chlebik. Na velkost neni ta mensia pekarnicka o moc mensia. A co sa zmesi tyka, ja to nedoporucujem. Ano, chlebik sa upecie fajn – aj kvoli kdejakym zlepsovacim latkam pridavnym, ktore su tam v zmesi strcene. Ja osobne chemiu fakt nemusim, a uz ked si dam tu namahu a peciem si chlebik zdravy doma, radsej kupim muky a namiesam si zmes aj ostatne sama. Ono nech ta nemyli, ze na tych zmesiach ziadne pridavne ci konzervacne latky nie su uvedene. Ale to preto, lebo do isteho obsahu to vyrobca nemusi robit (iba ak to prekroci urcitu hranicu). Mozno ak je taka zmes organic, tak tam fakt nic neni. Ale tie bezne z obchodov a z lidla to maju zarucene, a podla mojho nazoru su aj dost presolene (raz som to skusala). A hak, ja vyberam az po upeceni. Diery vobec nie su obrovske. Aspon nie u mna. ale jasne, ze bez toho by to bolo este lepsie, asi to dakedy skusim..

ivaza michalka: na mnohé otázky nájdeš odpoveď sama používaním. Ja hák vyberám. Ale nemôžeš to vybarať tesne pred pečením, ale vždy po ukončení posledného miešania. Potom už nesmieš pekárničku otvárať. To je u rôznych program rôzne. Ja pekávam väčšinou na základnom, tak to mieča 2x Ale celozrnný 3x (keď som ho robila prvýkrát na tom programe, musela som rýchlo vrátiť hák. ). Raz son hák nechala a dalo sa aj to, ale predsa len, dierka bola dosť veľká.
Uvidíš, že to nie je žiadna veda. Keď som čítavala Tvoje recepty, Ty si taká zručná, že Teba pekárnička vôbec nemôže zaskočiť. Tak veľa zdravu pri pečení.

michallaj Pocujte, uz som sa viac menej rozhodla idem kupit pekarenicku no problem je v tom ze som sa stretla ze mnohim ludom to robi problem teda ze im bud cesto nevykysne alebo ze sa z toho cesta neupecie ci nedopecie chlebik tak ako ma…
Neviem =o( mozno je to fakt len otazka skusenosti, ale nechcem vyhodit peniaze len tak =o)

A este dve veci mam na mysli, mnohi sa stazuju ze im ostava ten hnietic v chlebe a ked ho vyberaju tak ostava velka diera. Myslite si ze je mozne tesne pred pecenim ten hnietic vybrat ?? ci nie je to az take strasne ???

neviem mam z toho take zmiesane pocity a pritom ked citam vase skusenosti tak skoro kazda jedna si to chvali.

Takisto sa chcem spytat ci ta volba programu je fakt tak velmi dolezita ?? Akoze ci je velky rozdiel nastavit pekaren na cisto celoznny alebo na zakladny ?? Mam z toho taky maly misung

Poradte mi

Ytak ja som najskor vyskusala zmesi, ale zdali sa nam obom s frajerom akesi slane, tak teraz robievame rascovy chlieb: 300gr bielej, 200gr celozrnnej raznej, 1clz drozdia, 1,5 clz soli, 2 clz rasce, 1plz octu, 2plz olivoveho oleja a 325ml vody, pecie sa 4 hodiny a nemenila by som ho za kupovany, nemenila by som ho ani za ziadnu zmesku, cenovo to vyjde este lacnejsie a je velmi jednoduchy, mne staci povedat ze treba upiect chlieb a frajer s pekarnickou vsetko urobia

apolenka Ja som lidlácke zmesky trochu "ozdravila". Chlebík z nich robím na programe – Superrýchly chlieb – a dávam tam nie 1/2 kg múky, ale len 300 g a do 640 g /to je recept na ten superrýchly/ dosýpam ešte grahamovú a ražnú múku, pšen. otruby, vločky a semiačka. Pridám ešte trochu soli, oleja a asi 3 g sušeného droždia. Chlebík je hotový o 2 hodiny skôr, je zdravší kvôli "riedeniu" trošku nezdravšej zmesi chlebíka a je veľmi chutný.

lulu mne tiež asi naj slnečnicový, a niekedy keď zbytky zostanú tak dáme aj viacero druhov dokopy.

betina1984 zuzu, ja ich tiež používam a sú výborné. Hlavne sa mi páčil slnečnicový chlieb, ale aj celozrnný je OK…

lulu zuzu, jasne tie lidlácke sú super. My sme spočiatku experimentovali s múkami, ale teraz sa nám nechce, tak pečieme z tých zmesí z lidla

zuzu ahojte dievcence pekarky a buduce pekarky,
nam tiez jezisko donesie pekarnicku – neviem znacku – vyberal manzel – ale ma dva haky a daju sa tam piect chlebiky tusim 750 -1000 – 1300 g alebo tak nejako, len mam otazku ci su vhodne tie zmesy na pecenie chleba z lidla – pisu ze je to aj celozrnne – potom sa tam len prida voda a jeto, lebo co som omrkla tak narychlo receptiky sa mi zdali nejake zlozite, tak ak kupim hotovu zmes, tiez upeciem zdravy chlieb? alebo uz ani nie?

lulu No ak nechceš veľkú pekárničku, potom asi je lepšia tá s tým jedným miešatkom, či ako to nazvať
No a čo sa ešte týka toho tvaru, tak nádobka v pekárničke má vlastne taký akoby kvádrový tvar, rohy sú samozrejme zaoblené. no a z toho ti proste nikdy nevyjde chlebík s klasickým knedlovým tvarom, aké kupujeme v obchode…má skôr taký hranatý tvar, niečo ako toastový chlebík napríklad…Len je neporovnateľne chutnejší:)
no a čo sa týka droždia, tak my práveže používame len sušené. A vždy pekne nakysol, len keď robím trebárs kilový tak to má tendenciu v strede splasnúť, preto radšej len 750 g robíme.
V tých už hotových chlebíkových zmeskách je všetko, ty pridáš len vodu podľa návodu. No a samozrejme že si môžeš robiť aj svoje chlebíky, od výmyslu sveta. Aj bábovka sa v tom dá robiť. Čokoľvek. no a ešte sú aj pekárničky, ktoré ti aj bagety spravia, na to sú nejaké špeciálne formičky, Ale to už je podľa mňa zbytočný nadštandard, ktorý len pridáva na cene pekárničky.
každopádne ak bojuješ s tým priestorom, tak musíš ísť priamo do špecializovanej predajne a tam si to obzrieť.

apolenka michallaj: mrkni tu: l viewtopic.php?f=8&t=11302&st=0&sk=t&sd=a&start=360 l
- to je celá téma o chleboch. Sú tam aj recepty aj fotky čo dali dievčatá.

michallaj Betina a tvoje chleby su viac ako vezicky alebo viac ako knedliky ?
AK veze, tak vlastne ta tzv korka je len na povrchu taka pekna ze ??

Nemate nejake fotky svojich chlebikov ???

Ale da sa urobit chlebik aj bez tych chlebovych zmesi ze ?? lebo tam su uz nejake adetiva, hejze aby bol chlieb nadychanejsi.ze ??

Viem ze vas s tym isto ostravujem len chcem vediet ze ci to budem vyuzivat a ked uz teda kupim nejaku pekaren, nech nieje veeeeeeelmi velka (nemam ju kam dat) !!!
A tiez asi nechcem vezovity tvar chleba a vidim ze tie mensie chlebiky su isto iste praktickejsie podla vas vsetkych a z druhej strany aj ekonomickejsie lebo sa nebude nic vyhazdovat =o)
Neznasam plytvanie jedlom =o(

betina1984 bubina, ja mám tiež pekárničku z Tesca, má jeden hnetací hák a chlebík je výborný. Kupujem si už "hotové" múky, len nasypem 500 g, plus voda, prípadne semienka a už sa to len pečie…

apolenka michallaj: ja mám ten podlhovastý. Ten 750 g je podľa mňa najideálnejší. Skúšala som aj kilový, ale ten je riadne veliký. To už je také nepraktické. Radšej upiecť 2 menšie..

michallaj Apolenka a ty mas aky tvar ma tvoj chlebik viac ako veza alebo viac ako "knedla" ??

Nechcem vezu ci co myslis ze je to jedno ??? ale krajsie su chleby podhovaste tak by ich jedol aj mazel =o))

apolenka michallaj: áno, rozmery chleba sú u každej iné. Ale záleží výška aj od váhy, ktorú pečieš. Pozri si aj podľa toho, aké veľké chleby chceš piecť. Moulinexka má 750 ,1000, 1500 g. Dá sa v tom len kysnúť, len miesiť, džemy, cestá aj na korpusy – torty, bagety… Džem som neskúšala, ale tini robila tuším minulý týždeň. To majú aj iné značky.

michallaj Jaro k tomu papu
ja som to poriesila tak po "zensky"
ale pred tym som sa pokusala prepisovala visual basic a prepisovala som makra no nic nepomahalo, tak som rezignovala a jednoducho som odkryla vsetky bunky aby tam bol cely tyzden a nie den po dni separovane =o) a je to =o))

michallaj Jeeeej dakujem za odpovede

Takisto som sa chcela opytat aka velka je ta pekarnicka ?? nikde nie su rozmery =o(
A ja bojujem s priestorom den co den =o))

Este jedna otazocka – tie chlebiky sa mi zdaju skor ako veze a nie podlhovaste "knedle"
Mozno este ta moulinexka sa mi vidi ze robi chlieb do sirky nie do vysky.

Viete mi poradit ktora je najlepsia ale asi taka podlahovasta , ze ??
ALebo zhrnte mi to do nejakych parametrov od ktorych sa mam odpichnut ?

Cize vyzera to tak ze s dvomi je lepsia, orechy alebo semiacka mozem pridat aj na zaciatku (hrozienka pripadne az po zapipani) susene drozdie je lepsie

uz mi len chyba teda doplnit tie tvary ze ktory je lepsi a tiez som si vsimla ze niektore maju funkciu aj len kysnutia a co dost dobre nechapem robenia dzemu ???????
No ale koli malemu by nebolo od veci mat domaci dzem bez pridaneho cuku =o))

No ale spat ku tym pekarnam =o)

jaro ako som tak v noci nasaval info o pekarnickach, narazil som na par zaujimavych veci. Napr. dodavana voda na kvasnice by mala byt tepla, nie horuca. Neviem, na akom principe presne funguje ten casovac.. , ale pokial to flakne ku kvasniciam studenu vodu, cesto dobre nevykysne a vysledok bude opadnuty. A pre niektorych ludi na forach boli lidlacke zmesky presolene. Mozno sa uz polepsili.

bubina ja som si asi pred tromi mesiacmi kupila v tescu pekarnick "tesco". ma sice len jeden hak, ale chlieb je dobre vymieseny. tiez som si myslela, ze jeden hak bude malo, ale predavacka ma uistila, ze väcsie pekarnicky maju haky dva a mensie len jeden hak. a ta ista predavacka mi povedala, ze ona ma doma tu istu pekarnicku uz skoro rok a nevie si ju vynachvalit. skoro som zabudla na jeden dôlezity detail – pekarnicka stala 1.190,- sk. zatial kupujem hotove zmesy na chlieb, ale najviac sa mi osvedcili zmesy kupovane v lidli. vsetko ma len jednu-jedinu chybu – chlebik je veeeelmi dobry a tazko sa da naraz zjest iba odporucanych 50 g. to sa jednoducho neda !

apolenka michallaj: tie dva háky asi treba. Ja mám dvojhákovú a veru neviem, ako by to niekedy len s jedným vymiesila. Na znamenie čakať nemusíš. Ja pridávam semiačka hneď. Iba keď pečiem vianočku, tak až po znamení hádžem hrozienka. Lebo tie sa mi pri tom, keď som hodila hneď rozmiagali. Chlebov máš dosť v téme Čo jesť? – Pečenie alternatívnych chlebov. Spotreba vyjde na jeden chlieb okolo 3-5 korún. Aspoň na SVK. Ja osobne mám Moulinex XXL a aj dosť ľudí na fore. A mne sa osvedčila. Popozeraj cez google recenzie na pekárničky. Ja som sa snažila hľadať takto. A k tomu droždiu je to tak, že tam sa v receptári používa sušené. Aj ja väčšinou používam také. To je vlastne pekárenské.

asihej Už keď sa bavíte o pekárničke,ja som si dala minule odložený štart,aby som mala na ráno čerstvý chlebík,no a nezdal sa mi moc dobrý.Bol tuhší a spadnutý.Aké s tým máte skúsenosti?

kajka45 michalaj : jasné,že možeš používať aj sušené droždie.ja ho tiež občas používam.len dobre pozri návod
ahoj

jaro michallaj, o pekarnicke vypisovat hej, a s papu mi neporadis.. Pred par hodinami sa ma priatelka pytala, co by som chcel od jeziska.. Po dlhom premyslani som zasepkal.. zeby pekarnicku? A hned som pocul to, com som si v duchu predpovedal.. Ze uz mame v kuchyni fritezu, steamer (dvakrat pouzity) a este treba dalsi kus nabytku.. Zeny nepochopia, ze chlapi maju radi, ked ich darceky vrcia, krutia sa, ci dymia..
Inac, tie susene kvasnice su niekedy lepsie, ze mozes naprogramovat pekarnicku napriklad na rano, a ona si napusti vodicku a mas teply chlebik k ranajkam.. Odlozeny start ale asi nevedia vsetky. V argose maju od 23 do 99 libier.. m http://www.argos.co.uk/static/Browse/ID … 198458.htm m
No a teraz som koli tebe preluskal cely internet s pekarnickami. Tie haky mnohi odporucaju pred pecenim vybrat, no netrvaju zasadne na dvoch. Na velkosti (formy) tiez zalezi, ked je vacsia rodina. Istotne je viacej dobrych stranok s infoskami, ja som nasiel mnoho rad, recenzii a receptov tuto: m http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.ph … ekarna=162 m No a vlastne som sa rozhodol, ze ked bifinettku zbadam v lidli, tak mi ju jezisko kupi…
A este recenzie na sme:
m http://domacnost.sme.sk/r/domac_bits/Dr … cnici.html m

michallaj Zdravim vsetkych ktori pecu chlebik doma v domacich pekarnickach.

Chceme si (chcem si) zadovazit pekarnicku pod stromcek =o) no neviem sa rozhodnut aku. Tusim ze kedysi davno som citala prispvok od Evas, ze keby si mala este raz kupit pekarnicku tak by mala dva tie "hnietice"hnietidla cesta =o)… No ako vidim na tom biednom anglickom trhu tych dvoj-hnietiacich je minimum respektive nestihla som ziadnu najst – jedine z "dovozu" z nemecka.

Nechcem vyvalit peniaze za nieco co nebude v odporucanej alebo nazvyme to v dostatocnej kvalite. CHcem aby mala moznost tam dodat aj nejake semiacka bez toho aby som musela cakat na nejake znamenie – proste inymi slovami – poradte mi do coho investovat =o)
a takisto som nikde nenasla technicke parametre spotreby a vykonu =o( neviem mozno to schvalne neuvadzaju =o( Viete mi povedat aky spotrebu energie to ma ????

Dakujem za vsetky mozne napady a hlavne odporucania =o)
Alebo ak by ste mali nejaky dobry recept na nejaky kysnuty celozrnny chlebik, to by ma tiez velmi potesilo. Za co velmi pekne vopred dakujem =O))

(jedine co ma dost desi je kysnutie cesta – v tomto som teda nikdy dobra nebola a spackat chleba… tak toto by som veru nechcela a dalsia vec je ta ze to "zive" drozdie tu nedostat len to praskovo – granulovane – susene a neviem ci to je vobec vhodne na normalne kysnutie )

Dik este raz

Tip na knihu:

     

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý

mv@mix.sk  |  facebook  |