Recepty zo soje, psena…..

tini podla mna ten kus kus neni nejak extra zdravy, pseno sa mi zda byt lepsie vyzivovo. je to furt len tvrda psenica, nie je to celozrnny vyrobok – ten kuskus. Pseno vsak asi tiez nie je celozrnne?

lenkam jeeeeeeejda,
dakujem za odpoved tak pseno mi vychadza ako lepsie z toho a ani sa tak nenapije stavy ako kus-kus som s nim spokojna druhy krat som ho varila kratsie, a bolo o cosi lepsie.. skusim aj do polievky niekedy, namiesto krupice do vajickovych halusiek, hm?

MajkaZajka lenkam, pšeno a kus-kus nie je to isté, aj ked to podobne vyzerá kus- kus, to sú v podstate cestoviny z kvalitnej pšenice, majú na jeho výrobu nejaký strašne originálny spôsob no a pšeno je obilnina. ja ho dávam iba do polievky, namiesto vložky (rezancov) aj kus-kus tak používam. polievku to zahustí a rýchlo, stačí pridať pred koncom varenia.

lenkam m http://www.bio-obchod.sk/produkt-788/bio.htm m

tu odporucaju varit ho ako ryzu, ja som ho ako cestoviny.. tak mozno tam je ten rozvareny problem…

lenkam ahojte,
varite niekto z psena {Jahly}? a ak ano, ako ho pripravujete? ja som zatial iba podla navodu na obale: sparit, potom uvarit ako cestoviny.. pouzivam ako prilohu… ma niekto iny recept? na tejto priprave mi vadi to, ze pseno uz nema ziadnu vyraznu chut..asi ssom ho rozvarila,. a inak, poucte hlupeho, je pseno a kus-kus to iste?
dakujem..

Ivo miro: Vyzerá to zaujímavo a pikantné jedlá milujem. K tomu hore uvedenému receptu len dodám, že varím od oka a ak sa to bude zdať niekomu husté tak ho snáď napadne pridať viac mlieka, aby mala omáčka správnu konzistenciu. Ja robievam pečienku na šalvii a estragóne. Tiež som si tieto recepty pozmenil aby sa do nich dala “prepašovať” zelenina. Tekvica je na to mimoriadne vhodná lebo je chuťovo neutrálna a neprekryje chuť pečienky a byliniek. Večer ak bude viac času napíšem recept na pečienku na šalvii, ale do iného fóra, lebo toto je o sóji a pšene. Dnes varím karfiol dusený na pare. (Podarilo sa mi kúpiť 3 rôzne karfioly – biely, zelený a čínsky.) Takže by to malo vyzerať na tanieri zaujímavo. K tomu varené zemiaky a celé to posypem syrom a zalejem diétnou majonézou. Takže žiadny kuchársky zázrak. Ale tak to má byť, lebo zajtra bude na obed jelení guláš a nemôžu byť každý deň hody.

Miro Vesely Alebo môj najsamnový obľúbený “objav”: Kuracie pečienky na beštiálny spôsob
m http://vesely.blog.sme.sk/c/20559/Kurac … posob.html m
lacné, energeticky atraktívne, chutné, sýte. čas prípravy sa pohybuje v minútach, dá sa to začať variť po príchode návštevy…

Ten syr skúsim, vyzerá zaujímavo, dík za recepis

Ivo Nie je umenie navariť chutné jedlo z mäsa. Snáď sa nenájde človek ktorému by nechutil vyprážaný rezeň. Toto sú ale stránky o chudnutí a je namieste, aby sa tu dal priestor receptom ktoré sú nielen zdravé a diétne ale aj chutné. Pridávam recept na sójový syr so šampiónovou omáčkou. (Zarytým mäsožravcom odporúčam aby ho ani neskúšali a uvarili si klobásu z hypermarketu.)

300 g sójového syra
500 g šampiónov
2 menšie cibule
3 lyžice ovsenej celozrnej múky
1 šálka nízkotučného mlieka
1 až 2 kocky hubového bujónu

Sójový syr nakrájame na kocky a cez noc ho moríme v silnom bujóne.
Nakrájanú cibuľu varíme do mäkka a pridáme nakrájané huby. Keď su uvarené pridáme sójový syr spolu s bujónom a prilejeme mlieko v ktorom sme roztrepali ovsennú múku. Miešame kým nezhustne a podľa chuti osolíme.

Podávame s uvarenými cestovinami alebo knedľou. (Ak chudnete, tak sebe len 1/2 porciu cestovín alebo knedle.)

Pajo Shaddam: úplný súhlas … s:-) s:-)

Shaddam Ak dovolíte, prispejem trochou dogmatiky:

Rastlinná strava je vhodná pre bylino-žravce
Mäsitá strava je vhodná pre mäso-žravce
Zmiešaná strava je vhodná pre vše-žravce
(Ospravedlňujem sa za silný čechizmus, ale slovo všetko-žravce sa veľmi nepoužíva)

Kravu nepresvedčíte na rezeň a leva nepresvedčíte na hlávkový šalát.
Človek je od prírody všežravec – inak by sme mäso nikdy nejedli.

Mäsko je fajn – ale v rozumnom množstve a kvalitné.

Pajo No teda….
Ja sa teda priznám, že som mäsožravec, a ani sa mäsa nemienim vzdať….
Myslím si, že jesť treba všetko, lenže s mierou. Nehovorim, že treba jesť denne mäasko, ale aspoň 2, 3, 4x do týždňa si dať nejake kuriatko, alebo rybičku, alebo aj hovädzie mäsko:-)))
Ja ho vždy kombinujem so zeleninou. Najlepsie uvarenou v pare alebo udusenou. Ani zo surovou to nieje na zahodenie…. Myslím si, že chudnúť sa dá rovnako dobre aj pri nie vegetariánskej strave…..
Palo

haslerka culka, cicer dostanem aj v konzerve? no ten recept urcite vyskusam. a napisem ako chutil, uz sa tesim…

Miro Vesely anel: Pre kŕmenie tak malého dieťaťa by som sa veľmi úporne prihováral za konzultáciu s odborným lekárom a alergológom. V takejto diskusnej skupine možno padne recept, ale či bude vhodný na stravovanie malého dieťaťa o tom už presvedčený nei som. Takže, ak tu padne nejaký recept, rád si ho prečítam aj ja (a asi aj oprobujem) ale to, ako a čím kŕmiť malé deti prosím, prosím a ešte raz prosím konzultujte len s odborným lekárom. Pri alergii aj s alergológom.

Miro Vesely Dáša: No a čo? Ja si dávam práve toľko – dve až štyri lyžičky. Ale rôzne oriešky sú potrebné, obsahujú veľa užitočných látok. Radšej jesť málo a pestro, ako veľa a mizerne.

Jozef Co su flavonoidy a preco su dobre/zle ?

Miro Vesely Myslím, že by stálo za to obzrieť sa po nejakej kuchárskej knihe pre vegetariánov, tam býva plno takých receptov. Aj na internete sa dá nájsť všeličo, napríklad na w http://www.google.com w

Kniha: Ako som schudol 35 kíl
Kniha: Ako dosiahnuť úspech
Kniha: Sebavedomie do vrecka

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý

TOPlist