Cestoviny na chudnúci spôsob

barbara Ayleen:lepšie je asi žĺtka uložiť do mrazničky (aj po jednom sa dá) a cholesterol možno dávkovať po troche do jedál.

Ayleen zuzka_k: Ja detičky ešte nemám a priateľ nie je na sladké. A aj keby bol, tak mu neuvarím nič, v čom by mal naraz 6 žĺtkov, to už zaváňa cholesterolovým útokom )

zuzka_k Ayleen: ja by som ich zrejme zmiešala s kopou tvarohu, trochu osladila a naplnila palacinky alebo štrúdlu. Pre deti samozrejme Aj keď trochu železa zo žĺtkov by sa hodilo aj mne
A ešte mi napadlo, že ten šmakoun sa dá zrejme urobiť aj z menšieho počtu bielkov.

Nyna Ayleen, co ja viem? ale sikovna gazdinka (ta, co skace cez plot po pierko) urcite nejake upotrebenie najde

Ayleen Nyna: A čo so šiestimi žĺtkami? :jo

Nyna pozrite, co som nasla:

DOMÁCÍ ŠMAKOUN od Nuny

z 6 bílků si můžeš udělat domácího Šmakouna. Bílky jemně napěníš vidličkou, mírně osolíš a necháš opadnout pěnu, která se udělala při tom šlehání. Pak dáš rozevřít vodu, osolíš ji a až začne vařit naleješ bílky do plátýnka (které dáš do vhodně velké misky), zavážeš a dáš je asi na 10 minut vařit. PO uvaření vyndáš z vody, necháš okapat a zchlánout, vybalíš z plátýnka a máš domácího Šmakouna hotového.

m http://www.dama.cz/diskuse/komunita.php?d=966 m

kto to vyskusa a da vediet, ako to dopadlo?

Nyna ahoj, bosorka. Smakoun je cesky vyrobok z vajecnych bielkov, teda obsahuje vela bielkovin, ma malo Kj a ziaden cholesterol, da sa pouzivat ako nahrada masa.

viac info najdes tu: m http://www.smakoun.cz/index.asp?id=45&p … 3931363037 m

predavaju ho v obchodoch so zdravou vyzivou, ale vraj aj v Tesku, zalezi na meste.

Nyna vcera som konecne zohnala Smakouna (v bio predajni v Auparku) – platky a dnes som si ho spravila nakrajany na kocky so zeleninou a celozrnnymi cestovinami. je vyborny!
chutou pripomina mozzarelu, ma slanu chut, takze netreba dosolovat.
odporucam vam ho vyskusat, ak ho zozeniete. dufam, ze sa to s jeho distribuciou na Slovensko zlepsi, lebo je naozaj super.

dasenka Nyna: No pokusim sa a uvidim Dik za napad

Nyna dasenka: ja som si na sebe vsimla, ze ak ma nejake jedlo chutovo neuspokoji, tak nasleduje snorenie, co by som este zlupla. minule sa mi to stalo so spenatom s vajickom – v Papu to vyzeralo dobre, ale chut nic moc, takze nasledovala cokolada. veeela cokolady. na druhy den som na tom spenate trochu zapracovala, aby lepsie chutil a bola som dokonale nasytena.
takze si myslim, ze sa jednoducho staci dobre najest. ale tak, aby to chutilo a clovek bol spokojny, ze mal DOBRE jedlo. nie aby bol iba rad, ze mal NIZKOKALORICKE jedlo.

pises sice, ze tebe tie cestoviny chutili, ale keby som ja mala jest spagety s rajcinami a ochutene by to bolo len olejom a cesnakom, do piatich minut po ich zjedeni by som hladala, cim si vylepsit dojem z obeda. eh, mastne cesnakove spagety a k tomu len rajcina :-

vyskusaj si spravit celozrnne cestoviny s cottage cheeseom (zeleninovy je vyborny) a s dusenou zeleninou. cottage ma 180g, zeleniny si daj aspon 200g a cestovin ti bude stacit uz len malo (ja si davam 30g, “aby sa nepovedalo”). budes napraskana a tri hodiny do dalsieho jedla vydrzis. ahoj

Miro Vesely dasenka: ja sa cestovinám dosť vyhýbam s:-) s:-) ak sú dobré, neviem prestať a potom ten hlad za to tiež nestojí. ak už cestoviny, mala by sa najskôr zjesť zelenina a hodne. to by pomohlo aj hladu aj zjedenému množstvu

dasenka Ahojte! Chcela by som sa spytat na vas nazor ohladne cestovin. Ja osobne ich teda moc rada nemam ale tak raz do koka na ne dostanem chut, teraz som to vsak olutovala… Kupila som si celozrnne cestoviny (razna a psenicna celozrna muka) a spravila som si kladicky recept. Uvarene al dente pokvapkat olivovym olejom, roztlaceny strucik cesnaku a paradajky surove pokrajane. Musim povedat ze chut celkom ok, ale taka hladna som este nebola za cele dva mesiace co chudnem podla tejto stranky (a celkom uspesne s8-) s8-) ) Ako je mozne ze vas to zasyti? Mate takyto problem/neproblem?

Tilina Andrej, to bolo myslené pre dve osoby, keďže my s kolegynkou si spolu varíme a chudneme. Doporučujem grahamové kolienka, nie cestoviny z bielej múky.

Tilina Tak sa chcem podeliť s ďalším receptom, ktoré s kolegynkou papáme: Rozpis pre 2 osoby:
Cestoviny – asi 80-100 g /v suchom stave/
Sáčok mrazenej zeleninovej zmesy – 300 g /uprednostňujem mrkva, hrášok, kukurica/
1 konzerva lúpaných paradajok – 400 g /sú chutné a majú fajnovú šťavu/
2 natvrdo uvarené vajcia /aby sme mali aj nejaké živočíšne bielkoviny/
Cestoviny v slanej vode uvaríme, scedíme a odložíme do tepla. V tej istej vode udusíme mrazenú zeleninu. Zmiešane cestoviny, udusenú zeleninu, nakrájané lúpané paradajky aj so šťavou, nakrájané vajcia. Kto má chuť a nebojí sa, črpne do toho panenského olivového oleja. Cez noc do chladničky, na druhý deň konzumovať nastudeno alebo teplé, komu ako chutí. Kilojouly – bez oleja 1562, s olejom jasné že viac. 10 g olivového oleja má asi 380 kJ. Dobrú chuť !G!