Mliecne vyrobky – zahlienuju?

Ayleen Teória je pekná vec, až na to, že každú chvíľu vedci objavia niečo nové. čisto teoreticky telo môžu zahlieňovať iba nekyslomliečne produkty, tie sa vedia vyzrážať na hlien. Takže jogurty, cottage, tvaroh, acidko.. sú v pohode. Mlieko, smotana skutočne enjaký hlien narobia, ale otázne je kedy je ho toľko, aby to organizmu prekážalo. 2 dl mlieka denne nič neurobí, pokiaľ nemáš intoleranciu laktózy (to by si si všimla).
Pokiaľ chceš telo striktne chrániť pred “zanášajúcimi” potravinami musíš škrtnúť mlieko, mäso a výrobky z neho(zahníva v črevách), živočíšne tuky, vajíčka (zanášanie ciev, cholesterol), droždie, chlieb, orechy, ovocie a veľká časť ostatných potravín (plesne), zelenia, ovocie, obilniny (postreky, hnojivá)… Takže nakoniec ti vyjde, že nejedz nič.
Pokiaľ máš špecifické problémy, vieš podľa nich vylúčiť určité potraviny, inak stačí vylúčiť biele jedy: soľ, cukor, bielu múku.

Miro Vesely En-a: mliečne výrobky sú široký pojem. odborníci odporúčajú denne konzumovať hlavne kyslomliečne výrobky. ale uznávam, že iní odborníci striktne zakazujú ich požívanie. (nájdu sa aj odborníci, čo zakazujú vajcia, mäso, čokoľvek z veľkoobchodu, používanie mobilov, mikrovlniek, život v meste, údenie…) otázka znie, koho človek uznáva za odborníka. lekár, makrobiotik, vegetarián – kto má pravdu?

Radím vec pozorovať. Ak zistíš že po jedení mliečnych jedál máš problémy, nejedz ich. Môže ísť o problém s laktózou – potom sa nepije mlieko, ale väčšinou sa môžu kyslomliečne produkty…

Takže to je téma, na ktorej sa ťažko dohodneme.