Kapustnica s Tofu

arien Dnes som kupila tofu aj kapustu, zhodou okolnosti..;] Uz viem, co budem zajtra jest!

Tofu si viem predstavit na kococky nakrajane aj v nejakej paradajkovej omacke s fazulou. Rozhodne s kari korenim je super.
Ale udene ci lahodkove mi chuti aj len tak, napriklad s chrenom, alebo horcicou a redkovkami.

chutné štěstí Ahojte,
pre odvaznych mam jeden recept na prilezitostny exoticky dezert z tofu. Nie je ale najdietnejsi.

200g tofu, 1 lyzica medu, 1 lyzicka sojovej omacky, 1 lyzicka kari, stipka chilli (podla toho, ako palive to mate radi)

- nakrajat biele tofu na kocky
- oprazit na teflonke (postaci minimum oleja), kocky musia byt zo vsetkych stran aspon zlate (kto ma rad pripecenejsie tak hnede)
- potom pridat med a sojovku
- 1 az 2 minuty prazit, nech medik trochu zkaramelizuje
- pridat korenie, poriadne zamiesat a odstavit, korenie by dlhsim prazenim zmenilo chut
- podavat s:-) s:-) pre 3-4 ludi

Miro Vesely Nič nemením, údené mi skoro až chutí, písal som to. Recept vyskúšam, dík zaň

ddeak Skúste toto:
Na drobno pokrájanú cibulu speníme na oleji(stačí málo oleja)
Na drobno pokrájané tofu ochutíme- červená paprika, čierne korenie, drvená rasca, sójová omáčka, trochu vegety a pomiešame.
Hodíme to na tú cibuľku a cca 5-6 min spolu povaríme. Pred ukončením tam prihodíme trochu nakrájanej papriky, alebo (póru, čínskej kapusty). Ale vždy len jednu prílohu.
Dajú sa k tomu pridať aj šampióny.

A skúste aj toto:
sójové kocky – sáčok sójových kociek ( alebo “nudlí” ) vysypeme do vriacej vody a necháme odstáť cca 15 min. Vodu pred zovretím dochutíme: sójovou omáčkou, červenou paprikou, kari korením, čiernym korením, vegetou a pod.
Po odstátí. Vodu zlejeme, kocky odkvapkáme a postupne do zlatova opečieme ne oleji. Pri pečení sa dochutia koreninami ako sa dávali do vody
Je to dobré s horčicou do ktorej primiešame nakrájanú (alena drobučko) cibulu.
Dobrú chuť

bbfh No, to je ta adresa, na kt. som si nevedel spomenut

Miro Vesely bbfh: to znie nádejne, asi si zaexperimentujem aj ja.

Miro Vesely Tofu je hnusné s:-( s:-( !!!) dá sa zjesť to údené, ale ani to nie je bohviečo. Na druhej strane vraj to je kvalitná bielkovina. Človek si na to časom zvykne…

Miro Vesely Tofu otvorím a zjem. s:-) s:-) Ale počul som, že sa dá vyprážať, variť… Poskúšam.

ddeak Chcel by som svojou troškou prispieť do diskusie.

Tu je recept na “Kapustnica s Tofu”.
Kým začnem, tak na úvod chcem prehlásiť, že je to fakt dobré, diétne a zdravé.

Všetko ako na normálnu kapustnicu:
kyslá kapusta, cibula, cesnak, bobkový list, čierne korenie, červená paprika, hríby, kto chce pár nakrájaných zemiakov a údené tofu 2 – 3 kocky podľa celkového očakávaného množstva.

Pre urýchlenie to varím v kuchte ( tlakovom hrnci) cca 35 – 40 min.
Takže
Do hrnca – kuchty dáme kapustu, nakrájanú cibulu, cesnak, namočené hríby, ak chcete zemiaky,nakrájané tofu na kocky – velkosť kocky podľa vkusu každého z Vás – koreniny, dolejeme vodu a dáme variť. Toto je super diétna alternatýva.

Menej diétna alternatýva:

Nakrájanú cibuľu speníme na oleji pridáme k tomu nakrájané tofu, trochu ho opražíme, potom pridáme ostatné veci, tak ako je to napísané hore, zavrieme kuchtu a dáme variť.

Skúste to budem zvedavý na Vašu reakciu.

Ak bude záujem, viem poskytnúť pár receptov na tofu, alebo sóju. Podotýkam že všetky sú jedlé.

DD