lasagne

michallaj hmm ja a cucina italiana sme kamosky aj ked ona so mnou viac menej nie lebo stale ju modifikujem =o) aj lasagne sa daju zrobit na mnamky receptik
ja ich robim takto

cervena cibulka na drobnucko
2 tycinky zeleru na drobnucko
1 vacsia mrkva na drobnucko
velmi chude mlete hovadzie maso (to co kupujem ja ma pod 3%tuku)
paradajkova passata (stava z paradajok ale nie dzus!! )
konzerva krajanych paradajok (alebo cerst e)

(ja to podlejem 100ml cerveneho suchecho vina) nie viac…( chapem protesty ale alkohol ako ja viem mal by sa varom vyparit)

to dusim dusim =o) no a potom prekladam masa toho a sheet lasagna (mam aj celozrnne) ale mam rada tie cerstve prave talianske .. ono tej cestoviny je tam fakt strasne malo … samozrejme zalezi od masy tej plnky
no a na vrch by mal ist parmezan ale ja davam dajaky light syr a troooooosicky posypem aj parmezanu aby to malo to chut
hodnoty som nikdy neratala ale nabuduce isto iste urobim

aaaa este jedna vec !!! puzi pri zapekani v rure alobal !!! az tesne pred koncom ho daj dole

korenie : sol, cierne korenie, struk cenaku a tiez susene bylilny OKREM OREGANA…. ked das oregano do jedla pocas varenia hlavne ked mas prave italiano .. tak ti jedlo dost zhorkne !!!! oregano stale za "surova alebo tesne pred koncom"

chilli skusila som lasagne s kuracim stehnom, sampinonmi a pradajkami, samozrejme trosku menej tucneho syra na posypanie, korenie… je to mnam, kaloricky nic hrozne, a vdaka zelenine, hribom a masu ani nevadi vyssi GI bielej cestoviny sxhamx sxhamx

kaaayka ahoj..ooo, lasagne…tie ja rada ) no vzdy mi je z nich tazko, tak som skusila odlahcenu verziu aj s maskom aj bez, aj s hovadzim aj s kuracim..
je to cestovina, necelozrnna, takze to ako iste vies uz je dot nevhodne, no ale budiš ak sa ti nechce robit vlastne cesto vyvalkane, samozrejme celozrnne..

ja som omacku nikdy nerobila s besamelom… kupila som si cerstve rajciny, sampioniky, paradajky v konzerve krajane a zaklad hotovy..

na kvapke oleja, alebo ani byt nemusi osmahnut cibulku, ktomu prihodit sampiony nakrajane, popripade kukuricu ale ta byt nemusi, paradajky, potom tie v konzerve, cenaku hooojne, vela oregana tiez, trochu bazalky, chilli korenie podla chuti prekladat to tymi lasagnami plus samozrejme syr nesmie chybat, ja som ho davala na kazde poschodie nastruhany, co najmenej tucny, kleopatra, eidam 30% a podobne.. sup ho do rury zapiect a lasagne ako vysite

susie ja to tu zrejme zahltim otazkami …

ale ked vy viete vzdy tak dobre poradit… clovek je potom hned mudrejsi (aspon si tak pripada s:-))) s:-))) ) ale pristupim k veci

kupili sme si doma lasagne.. (zrejme chyba, ale tak co uz.. ved je to len raz za cas ) a chceli by sme si ich spravit.

ale chcelo by to nejaky chutny, dietny recept, bez mleteho masa a podobne. bez besamelu napriklad- ten tam dost strasi, alebo nie? neviem v kuchyni nie som tak dobra.

nemate niekto nejaky chutny tip?